Eerste Diabetes Corner Houten!

1 mei 2015

Afgelopen donderdag 9 april vond de eerste Diabetes Corner Houten plaats. Met een mooie opkomst en een ‘feestelijke’ opening door wethouder Jocko Rensen was deze eerste van een reeks bijeenkomsten meteen een succes!

Diabetes Corner
De Diabetes Corner Houten is een ontmoetingsplaats voor alle mensen die betrokken zijn bij diabetes, waaronder ook familieleden en zorgaanbieders. Het is een trefpunt voor onderling contact en kennisuitwisseling, waarbij alle aspecten van de diabeteszorg aan de orde komen. Er worden meerdere avonden georganiseerd en elke avond is opgebouwd rond een bepaald thema. Er wordt inhoudelijke informatie gegeven en er is veel ruimte om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Eerste avond
Het thema van de eerste avond was ‘Diabetes & Voeding – Weet wat je eet als diabeet’. Onze diëtist Merel Vrijmoeth gaf over dit thema een presentatie waarin ook de nieuwste voedingsrichtlijnen werden besproken. Aansluitend werd er in groepjes over dit thema gesproken en werden ervaringen uitgewisseld. Zorgaanbieders uit verschillende medisch centra in Houten waren aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.

Komende avonden
Op 11 juni vindt de volgende Diabetes Corner plaats met als thema ‘Diabetes & Vakantie – Je hebt nooit vakantie van diabetes! De derde en vierde avond vinden later dit jaar plaats en worden ingevuld op basis van uw wensen.

Aanmelden kan via: http://www.utrecht-zeist.dvn.nl/activiteiten/houten

Klik hier voor meer informatie: pdf diabetes corner april 2015