Havermoutmuffins

1 april 2016

Een gezondere versie van de gewone muffin, lekker voor bij de thee of als tussendoortje op werk!

 Voor 12 muffins

Ingrediënten:

  • 250 gram havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • Snuf zout
  • 2 el gesmolten boter
  • 480 ml melk (eventueel plantaardig)
  • 1 ei
  • 25 gram honing
  • 1 appel, geschild en in blokjes gesneden
  • 40 gram rozijnen

Bakbenodigdheden: muffinbakvorm, muffinvormpjes, 2 beslagkommen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in 1 kom alle droge ingrediënten: havermout, bakpoeder, kaneel en zout. Meng in een andere kom de natte ingrediënten: boter, melk, ei en honing. Meng goed door elkaar. Doe de inhoud van de kommen bij elkaar en meng goed samen. Laat het geheel even staan, de havermout neemt wat vocht op zodat het beslag indikt. Schil ondertussen de appel en snijd in blokjes. Voeg de stukjes appel en rozijnen toe aan het beslag en spatel er doorheen.

Verdeel het mengsel over de 12 vormpjes, bijvoorbeeld met een juslepel. Er blijft nog wat melk over in de beslagkom, dat is niet erg. Bak de muffins 30 minuten in de oven gaar en goudbruin.

Eetsmakelijk!