NVDD2016 – Gezelligheid & inspiratie!

1 april 2016

Vrijdag 8 april

09:00
Daar gaan we dan! Met z’n vijven in de auto naar de diëtistendagen van de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten.

Deze dagen worden eens in de 5 jaar georganiseerd en zijn bedoeld om te leren (er waren meer dan 200 presentaties!), elkaar te inspireren en vooral ook om heel veel lol te hebben met z’n allen. Bij ons begint die lol al in de auto, wat gezellig om eens weg te zijn met collega’s en tijd met elkaar door te brengen buiten het werk om! In de bollenvelden maken we nog even snel een leuke foto met z’n vijven.

10:45
Samen met 1100 (!) andere diëtisten zitten we in een grote zaal waar het programma op spectaculaire wijze wordt geopend met live Braziliaanse muziek. De sfeer zit er gelijk goed in! Op naar de eerste sessieronde.

12:30
Na de eerste twee sessies waarin we o.a. hebben geleerd over de behandeling bij diabetes type 2, het jojo-effect en de plek van vet in een gezond voedingspatroon, hebben we allemaal goede trek! Er is een heerlijk buffet met broodjes, salade en fruit. Daarnaast zijn er overal standjes van sponsoren waar lekkere hapjes te scoren zijn (Yakult-ijs bijvoorbeeld!). We laten ook een teamfoto maken, hij is leuk geworden, toch?

17:00
De volgende drie sessies zitten er op. Wat zitten er interessante presentaties tussen! O.a. over eetproblemen bij kinderen, voedingsadviezen bij chronische darmonstekingen, PCOS, topsport en COPD. Toe aan een borrel! Ondertussen raken onze tassen gevuld met materialen die we in de praktijk kunnen gebruiken. Bijv. productoverzichten, voorlichtingsmaterialen, achtergrondinformatie etc. Heel handig!

19:30
Na nog twee sessies, o.a. over borstkanker en bariatrische chirurgie, ontmoetten we elkaar in het restaurant voor het diner. Gezellig om met elkaar te eten en de dag door te spreken. Daarna snel omkleden voor het feest.

21:00
Feest! Vanavond gaan de voetjes van de vloer, we moeten nog bewegen natuurlijk (op hakken, wat een extra uitdaging is!). Er is stand-up Pop van De Coronas, wat een leuke band. De dresscode is colourfull chique, zien we er niet kleurrijk uit? Na een tijdje besluiten we nog even wat te drinken en na te kletsen op een van de hotelkamers, erg gezellig. Na een lange, leuke, gezellige en inspirerende dag gaan na middennacht de hakken uit en de slaapmutsen op.

Zaterdag 9 april

07:00
Pieppieppiep..NEEEE! Veel te vroeg gaat alweer de wekker. Om 07:30 loopt langs onze hotelkamer een groep diëtisten die meedoet aan de power walk, bikkels!

08:00
Er is een mega ontbijtbuffet, wat heerlijk! Ook nu weer is het heel gezellig om samen te eten. Leuk ook om te ontdekken wat iedereen kiest uit het grote aanbod aan lekkernijen. Er is in ieder geval een overeenkomst: koffie!

12:00
Na 3 sessies ontmoeten we elkaar weer voor de lunch. We wisselen uit waarover we hebben geleerd: darmpermeabiliteit, emotie-eten, koolhydraatbeperking, ondernemen en het FODMAP-dieet en lopen nog langs de standjes waar we nog niet waren geweest. Ook maken we een lijst met onderwerpen waar we verder mee willen en actiepunten, zulke dagen geven weer zoveel inspiratie!

15:00
Na een laatste ronde presentaties en een gezamelijke afsluiting zitten we, bepakt en bezakt en vol nieuwe ideeën, weer in de auto naar huis. We zijn het er allemaal over eens dat we het ontzettend leuk en gezellig hebben gehad en zijn vol energie om de komende tijd weer hard te werken om al het geleerde in de praktijk te brengen.

Op naar 2021!