Arno’s stage-ervaring bij DMN

3 juli 2016

Ook Arno begon een half jaar geleden aan een stage bij ons.

Dat liep echter wat anders dan bij Celine. Lees hier Arno’s ervaring:

‘Begin februari begon ik enthousiast aan mijn stage bij Diëtisten Midden Nederland. Ik had er zin in en zag mezelf al afgestudeerd als diëtist en later gespecialiseerd tot sportdiëtist. Toch liep de stage anders dan verwacht. Na 10 weken kwam ik in overleg met mijn begeleiders tot de conclusie dat het vak toch minder goed bij mij past. Ik merkte dat ik moeite bleef houden met bepaalde dingen en ik twijfelde of dit wel het werk was dat ik wilde gaan doen. Ik kwam tot de conclusie dat ik het beter over een andere boeg kon gooien.

Tijdens mijn opleiding heb ik altijd al getwijfeld tussen de diëtetiek en het onderzoek en deze stage bevestigde dat ik mij beter op het laatste kan richten. Ik kijk daarom heel positief terug op mijn periode bij Diëtisten Midden Nederland – ik was hier anders nooit achter gekomen. Ik heb op dat gebied en ook inhoudelijk veel geleerd. Geen verspilde tijd dus.

Voor toekomstige stagiaires raad ik deze stageplaats absoluut aan. Je krijgt volop de kans om ervaring op te doen in gespreksvoering, je mag al snel ook zelf aan de slag naast meekijken en je krijgt goede feedback. Daarnaast kun je veel leren van de verschillende diëtisten en wordt je erg vrijgelaten om je eigen draai te geven aan extra opdrachten. Een ideale stageplaats dus voor studenten die veel willen leren in een eerstelijns diëtistenpraktijk!

Hoe is het verder gegaan met mij? Ik heb met een nieuwe stage kunnen beginnen bij het lectoraat Gewichtsmanagement op de opleiding zelf. Dit is een onderzoeksbureau dat diverse onderzoeken doet naar voeding en beweging bij bijvoorbeeld ouderen en mensen met diabetes. Eind juli is mijn stage klaar en vanaf september ga ik beginnen met de master Nutrition & Health aan de Universiteit Wageningen, met als doel om later als onderzoeker te kunnen werken in de voedingswereld. Ik ben ervan overtuigd dat dit de juiste keuze is en ben blij dat ik deze keuze heb kunnen maken door mijn stage bij Diëtisten Midden Nederland!’

Arno Traa

Arno, we zijn blij dat je zo positief terugkijkt op je tijd bij ons en dat het je heeft geholpen in het kiezen van jouw weg in de voedingswereld. We wensen je heel veel succes met de laatste loodjes van je stage en ook met je nieuwe opleiding. Zet ‘m op!