Recept Merels lievelingstaart

3 augustus 2016

En dat is: mascarpone-appeltaart! Loopt het water je al in de mond?

Afgelopen zondag was onze diëtist Merel jarig en op vrijdag trakteerde ze de gelukkige collega’s van Medisch Centrum Hofspoor op deze verrukkelijke taart. Ooit gezien bij Rudolp’s Bakery op 24 kitchen en sindsdien haar lievelingstaart. Een romige en tegelijkertijd frisse taart met smaken als vanille en citroen. Heerlijk! Hierbij het recept:

Bereidingstijd: 1,5 uur (inclusief bakken)
Aantal personen: 12

Ingrediënten deeg:

 • 250 gram zelfrijzend bakmeel
 • 80 gram suiker
 • 150 gram boter
 • 1 ei
 • Citroenrasp van 1 citroen
 • Mespuntje zout

Ingrediënten vulling:

 • 1 vanillestokje
 • 100 gram suiker
 • 325 gram mascarpone
 • 2 eieren
 • 100 gram bloem
 • 5 appels
 • 75 gram kaneelsuiker
 • 100 gram abrikozenjam
 • 3 eetlepels water

Bereiding
Meng voor het deeg het zelfrijzend bakmeel met suiker, boter, ei, citroenrasp en het mespuntje zout. Kneed het deeg tot het een geheel vormt. Verpak in plastic folie en laat opstijven in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 graden. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng dit samen met de suiker door de mascarpone (dit gaat makkelijker wanneer de mascarpone al op kamertemperatuur is). Roer er een voor een de eieren door. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei helemaal is opgenomen. Roer er tenslotte de bloem door. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes.

Vet de taartvorm in met boter. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit. Bekleed de taartvorm met het deeg en prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Vul de taart met de mascarponevulling en bedek dakpansgewijs met de plakjes appel. Bestrooi de plakjes appel vervolgens met de kaneelsuiker.

Bak de taart in het midden van de oven zo’n 50 minuten. Meng de abrikozenjam met het water en bestrijk na het bakken de taart ermee.

That’s it! Het is een vrij machtige taart, dus snijd er kleine stukjes van. Eet smakelijk!

Bron originele recept: http://www.24kitchen.nl/recepten/mascarpone-appeltaart