De ‘Pasta Spinazie’ van Ageeth

1 oktober 2016

Een smakelijk en makkelijk recept met veel groente en vezels!

Benodigdheden voor 1 persoon

60-75 gram ongekookte volkoren pasta penne of vlindermacaroni
75 gram kip(filet) in stukjes of zalmsnippers
200 gram diepvries spinazie a la crème (voor minder calorieën kies gewone diepvries spinazie)
100 gram cherrytomaten
½  bakje boursin cuisine (eventueel light)
1 handje geraspte kaas (eventueel 30+)
1 el pijnboompitjes

Bereiding

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Verhit wat olie in een pan en bak de kipfilet rondom bruin. Voeg de spinazie, Boursin en cherrytomaten toe, breng aan de kook en laat vervolgens op laag vuur pruttelen gedurende 10 minuten. Breng op smaak met peper. Rooster ondertussen even kort de pijnboompitjes in een koekenpan.

Giet de pasta af en voeg een klein beetje olie toe (bijvoorbeeld olie met basilicumsmaak, erg lekker!). Leg de pasta op een bord en verdeel de spinaziesaus erover. Garneer met wat geraspte kaas en de pijnboompitjes.

Maak je dit gerecht met zalm, voeg deze dan op het laatst toe aan het spinazie-Boursin-tomaten mengsel en verwarm even mee.

Geniet ervan en smakelijke groet!

Ageeth