Hoe gaat het met onze diëtist in opleiding?

1 juni 2020

Hoi! ik ben Anouk, 25 jaar oud en ik studeer Voeding en Dietetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Sinds februari ben ik bezig met mijn afstudeerstage bij Diëtisten Midden Nederland.

Mijn praktijkbegeleidsters Ageeth Menthen en Laura Hilhorst zetten zich vanaf dag één volledig in voor mijn leerproces. Door de onvoorziene omstandigheden rondom het Corona-virus zijn veel stages stopgezet, maar ook in deze moeilijke tijd hebben zij alles op alles opgezet om mijn afstuderen succesvol te laten slagen.

Door middel van veel telefonisch contact en het uitbreiden van mijn werkzaamheden heb ik ook in de thuiswerksituatie enorm veel kunnen leren en ervaring opgedaan.

Uiteindelijk zie ik deze periode dan ook als een kans, omdat ik mij heb moeten ontwikkelen onder omstandigheden die voor iedereen nieuw waren. Het snelle schakelen dat soms nodig was en de momenten dat ik ‘in het diepe werd gegooid’ (altijd met een goed vangnet) hebben mij meer geleerd dan ik me had kunnen voorstellen.

In eerste instantie zou mijn stageperiode op 19 juni aflopen, door de vreemde omstandigheden ben ik er echter van overtuigd dat Ageeth en Laura mij nog veel meer kunnen leren dan tot nu toe mogelijk was. Ik ben hen dan ook enorm dankbaar dat ik mijn stageperiode bij hen mag verlengen tot augustus!

Verder ben ik alle cliënten die openstaan voor mijn begeleiding dankbaar, zonder hen had ik niet de ervaring kunnen opdoen die ik nu wel heb.

Ben jij ook student Voeding en Diëtetiek en wil jij graag ervaring opdoen in de eerste lijn, dan raad ik Diëtisten Midden Nederland zeker aan. Je wordt verwelkomd in een gezellig en hardwerkend team, waar iedereen bijdraagt aan jouw leerproces. Ik had mijn stage en de afronding van mijn studie nergens anders willen doen!